Otvoren prvi KFC restoran u BiH - SCC Sarajevo

Danas je svečano otvoren prvi KFC restoran u Bosni i Hercegovini, svjetski poznati lanac restorana koji služe jela od piletine.

Kentucky Fried Chicken, ili skraćeno KFC, je jedan od najvećih svjetskih lanaca restorana koji uslužuje preko deset miliona gostiju dnevno u više od 22 hiljade restorana širom svijeta. Od danas i građani Bosne i Hercegovine zvanično mogu uživati u poznatim specijalitetima.

KFC je specijaliziran za prženu piletinu koja se čuva pod strogim uslovima i koja ne sadrži transmasnoće s obzirom da je palmino ulje, u kojem se piletina prži, zamijenjeno uljem uljane repice u fritezama - koje je dokazano kao najzdravije za pržene hrane.

KFC meni Sarajevo SCC
KFC Sarajevo City Center

Za glavni sastojak svojim jelima, KFC je u BiH odabrao domaću kompaniju "Ovako" za proizvodnju piletine.

Svoj prvi restoran, KFC je jutros otvorio u Sarajevo City Centru na food courtu koji se nalazi na trećem spratu, gdje će vas dočekati ljubazno i nasmijano osoblje.

Od samog jutra je primjetna velika zaineteresovanost posjetitelja.

Zinger, hot & spicy krilca, KFC korpica su samo neki od specijaliteta koje vas očekuju ukoliko posjetite prvi KFC u BiH.

Ukoliko vas zanimaju cijene i ponuda KFC restorana, kompletnu ponudu možete pogledati na zvaničnoj web stranici.

KFC je trenutno dostupan u sklopu SCC tržnog centra, treći sprat, na adresi Vrbanja 1, Sarajevo. 

Prema glasinama drugi KFC restoran će biti otvoren u neposrednoj blizini Bingo City Centra, na adresi Džemala Bijedića, a isti bi trebao sadržavati i drive-in.